Alla dessa blåsinstrument

Det finns en hel del blåsinstrument att välja på. Du kanske har börjat att spela blockflöjt i lågstadiet och nu känner dig redo för att ta steget upp till något annat som kanske passar dig. I en blåsorkester eller ett brassband så finns det allt från flöjter till tromboner. Vilket du väljer är så klart ditt egna val och vilket du har mest anlag för.

Om du redan spelar något instrument så kanske du behöver skaffa dig något nytt eller några delar som behöver bytas ut. Spelar du klarinett så vet du att rörbladet regelbundet behöver bytas och det kan vara bra att ha dessa i reserv i din klarinettväska. Likaväl som strängar behöver bytas på en gitarr så behöver dessa rör bytas ut. Det gäller att man ser till så att sitt instrument är i bra skick och spelbar när det väl är dags att traktera sitt instrument.

För att bli duktigt på klarinett eller annat blåsinstrument så gäller det att öva. Om man har en grupp som man spelar med så får man regelbunden övning tillsammans med dessa. Och det är ju så mycket roligare att spela tillsammans än att spela själv hemma ensam. Men det gäller även att man övar hemma för att förbättra sitt spelande. Få in rutiner när du ska öva är alltid en fördel. Även om det kanske inte alltid är så skoj så gäller det att hålla sin standard för sitt spelande.